رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران گفت: طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته بیش از ۵۹۰ میلیون دلار صادرات محصولات آبزیان داشتیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون ایران در برنامه رادیو اقتصاد گفت: طبق آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، سال گذشته با اینکه نهادههای ارز ترجیحی در این بخش بسیار ناچیز بود، بیش از ۵۹۰ میلیون دلار صادرات محصولات آبزیان داشتیم.
قاسمی در ادامه افزود: از طرف دیگر سال گذشته واردات هم داشتیم که بیشتر شامل ماهی تن بوده و شاید بتوان گفت جزو معدود بخشهایی است که تراز تجاری مان مثبت است. حدود ۵۹۰ میلیون دلار صادرات و حدود ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون دلار نیز واردات داشتیم که بیشتر نهاده یعنی ماهی تن برای کارخانجات کنسرو ماهی تن وارد کردیم.
وی همچنین درباره استفاده از منابع در بخش شیلات تصریح کرد: ۱۸۰ هزار هکتار اراضی شناسایی شده برای پرورش میگو در حاشیه خلیج همیشه فارس و دریای عمان داریم، اما کمتر از دوازده هزار هکتار این همه استخر ساخته شده در مناطقی هستند که نیاز به اشتغال دارند، حضور در آن منطقه تولید کنندگان در این حاشیه یعنی ایجاد امنیت مرزی، ایجاد اشتغال، ایجاد تولید صادرات پایدار.
قاسمی افزود، پرورش ماهی در قفس در این سواحل، کمک مهمی به صیادهایی که نمیتوانند از دریا ارتزاق کنند، خواهد کرد. برای مثال نروژ شاید فقط از قفس دو تا سه برابر کل تولیدات پرورشی و صید ما را دارد ماهی تولید میکند. شیلی کشوری است که در حاشیه اقیانوس قرار دارد ماهی سالمون ندارد، ولی بزرگترین تولید کننده سالمون در قفس شده است.
حسینی قائم مقام مدیر عامل و مدیر بازرگانی اتحادیه سراسری تعاونی صیادی ایران نیز دیگر مهمان این برنامه در تماس تلفنی با رادیو اقتصاد گفت: امسال افزایش قیمت نهادهها باعث کاهش توان صیادها شده است بدین منظور با تشکیل کنسرسیون آبزیان میتوان برای نجات بازار و افزایش تولید، با قیمت مناسب به مصرف کنندگان کمک کرد.
وی همچنین با اشاره به اینکه، حدود ده سال پیش تشکیل کنسرسیون آبزیان باعث شد، تاثیر مستقیم روی قیمت بازار داشته باشیم و صیاد تشویق به صید بیشتر شد افزود، اگر این طرح دوباره اجرا شود، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد قیمت فعلی آبزیان کاهش پیدا میکند و خود صیاد میتواند مستقیما در بحث قیمتی حضور داشته باشد.