همانطور که می دانید در هر کشور جهت ورود کالا روش های قانونی وجود دارد که شما بتوانید کالای مورد نظر را وارد و ترخیص نمایید. لذا در ایران هم راه های قانونی زمینی، دریایی، ریلی و هوایی تعریف شده است که بتوان در این گمرکات فرآیند ترخیص کالا را انجام داد.
معمولا بازرگانان با توجه به اهمیت و حساسیت کالا ترجیح می دهند حمل هوایی را انتخاب کنند تا بتوانند در اسرع وقت نسبت به دریافت کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی، کالای خود را دریافت نمایند. لذا پروسه ترخیص کالا و روش های ترخیص کالا را باید به خوبی بررسی نمایید. همچنین باید از مدارک و مجوزهای مورد نیاز آگاهی داشته باشید و آنها را تهیه کنید. نکته حائز اهمیت دیگر آگاهی کامل از قوانین ترخیص کالا است. از این رو سعی کردیم در اینجا با ارائه توضیحات کامل درخصوص روال کار فرودگاه امام خمینی و نحوه ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی، بازرگانان و تجار را نسبت به فرآیند ترخیص کالا راهنمایی کنیم.
لذا جهت ورود و ترخیص کالا از فرودگاه امام خمینی موارد ذیل شرح داده می شود:
1- فرودگاه امام خمینی در چه موقعیت مکانی واقع شده است.
2- گمرک فرودگاه امام خمینی شامل چند حوزه است
3- فرآیند ترخیص کالا و نحوه انتقال کالا به چه صورت است
4- چرا باید جهت ترخیص کالا فرودگاه امام خمینی را انتخاب کرد
5- انواع کالای قابل ترخیص از گمرک فرودگاه امام خمینی
6- عودت و مرجوع کردن کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی
در گذشته فرودگاه مهرآباد از حجم زیادی از پروازها و همچنین ورود کالاها به صورت هوائی را به عهده داشت که با احداث فرودگاه امام خمینی، کمک شایانی در خصوص پروازهای خارجی و حمل بار هوائی را بعهده گرفت. فرودگاه امام خمینی (ره)، زیر نظر فرودگاه های شرکت بوده و کلیه پروازهای خارجی در آن ورود و خروج دارند که تخمین زده می شود که حدود 40 نام معتبر ایرلاین ها با بیش از 800 پرواز در هفته به فرودگاه های بین المللی دیگر، درحال انجام پرواز می باشد.
از نظر موقعیت، فرودگاه امام خمینی حدود 25 کیلومتری تهران که از طریق جاده قم – تهران و یا بزرگراه تهران – ساوه قابل دسترس می باشد. لذا نزدیکی به تهران یکی از مزایای این گمرک می باشد که این مهم باعث می گردد دسترسی به گمرک فرودگاه امام خمینی آسان باشد. همانطوریکه می دانید بعضی از افراد معمولا به علت تشابه اسمی بین فرودگاه امام خمینی و گمرک بندر امام خمینی دچار اشتباه می شوند. لذا هدف ما ارائه توضیحات درخصوص گمرک بین المللی فرودگاه امام خمینی می باشد.
گمرک فرودگاه امام خمینی یکی از بزرگترین گمرکات هوایی جهان می باشد که باعث شده که درخصوص ورود کالا و حمل و نقل مسافر دارای اهمیت گردد.
گمرک فرودگاه امام خمینی شامل حوزه مسافری و امانات پستی وارداتی و ورود و خروج کالا می باشد. معمولا در گمرک فرودگاه امام خمینی در امر جابجایی مسافر و ترانزیت کالا و ورود موقت کالا و همچنین ورود قطعی کالا و صادرات کالا و همچنین ترخیص دارو از گمرک فرودگاه امام خمینی صورت می پذیرد.
ترمینال مسافربری با ظرفیت 6 میلیون مسافر و تقریبا 130 تن بار در سال را در بر دارد و ترمینال 2 بنام سلام و ترمینال 3 بنام ایرانشهر که در حال مطالعات قرار گرفته است، که جهت رفاه حال مسافران خط مترو توسط شهرداری تهران در حال احداث می باشد و این امر موجب می گردد که در زمان و هزینه صرفه جویی گردد.
با توجه به امکانات فوق و شرایط بوجود آمده، گمرک جمهوری اسلامی ایران توانست با راه اندازی و استقرار کردن، گمرک و با امکانات خاص شرایط را فراهم نماید که کالاهایی که نیاز ضروری داشته، ازقبیل: دارو و مواداولیه نمونه جهت کارخانجات تولیدی و در صورت نیاز به فوریت کالا، شرایط ترخیص کالا را فراهم نماید. گمرک فرودگاه امام خمینی توانسته شرایط ترخیص کالا جهت کلیه نیازهای شرکت های تولیدی و آزمایشگاهی، داروئی و نمونه های ارسالی به صورت شبانه روزی به خدمت گیرندگان ارائه نماید. دارای چند حوزه می باشد:
1. حوزه تجاری
2.حوزه امانات پستی
3. حوزه مسافری
معمولا در فرودگاه امام خمینی فرآیند ترخیص کالا به سرعت صورت می پذیرد لذا سرعت ترخیص کالا باعث شده که تجار جهت ورود کالا این گمرک را انتخاب کنند که این امر باعث شده که تشریفات گمرکی از فرودگاه امام خمینی با کمی پیچیدگی انجام شود ولی این گمرک محبوب آن دسته از بازرگانان و تجاری می باشد که کالاهای ضروری و حساس را وارد می نمایند.
در حوزه تجاری، کالاهایی به صورت ورود موقت ،مرجوعی، ترانزیت داخلی و خارجی و صادرات موقت و صادرات قطعی صورت میپذیرد. در حال حاضر 600 اظهار نامه به صورت رویه های متفاوت تنظیم می گردد که این امر ،آمار بالایی در جابجایی کالا می باشد.
جهت انتقال کالا از گمرک فرودگاه و پروسه ترخیص کالا، در مرحله اول پس از ورود کالا به گمرک فرودگاه امام خمینی، توسط نمایندگان خط های هوایی تحویل گرفته می شود سپس به انبار مربوطه جهت تحویل و دریافت قبض انبار انجام می شود. لذا پس از دریافت قبض انبار و تحویل آن به صاحب کالا فرایند ترخیص کالا آماده انجام می باشد.
ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی شامل هرگونه کالای که منع قانونی نداشته و معمولا دارای حساسیت بالا و حجم و وزن کم می باشد. معمولا با توجه به حساسیت کالا و ضروری بودن کالا زمانی که کالا از طریق مرز هوایی و از طریق ایرلاین های مختلف وارد مرز ایران می گردد در گمرک فرودگاه امام خمینی تخلیه و سپس به انبار مسقف و تا مرحله قانونی گمرک صورت پذیرد و سپس پس از انجام فرایند ترخیص در پروسه زمانی یک روزه و پرداخت های قانونی ، تحویل مشتری می گردد.
اصولا ترخیص کالا از گمرک بخصوص گمرک فرودگاه امام خمینی با سرعت بالا و در یک پروسه زمانی 2 تا 3 روزه صورت می پذیرد. گمرک فرودگاه امام خمینی دارای انبارهای مسقف و دارای سردخانه می باشد. که این امر باعث می گردد که ترخیص کالاهای حساس مثل دارو از این گمرک دارای اهمیت گردد. گمرک فرودگاه امام خمینی بصورت یکسره و حتی شبانه هم اقدام به ترخیص کالا بخصوص داروهای حساس می نمایند. لذا داشتن مدارک مثبته و ارائه آن ها به یک شرکت ترخیص کالا که دارای تجربه کافی باشد باعث می گردد که کالا در سریعترین زمان ممکن ترخیص گردد.
اصولا کالاها شامل سه دسته می باشند:
1- کالاهای مجاز : کالاهایی که برای ورود هیچ منع قانونی ندارند.
2- کالاهای مشروط : کالاهایی که برای ورود با رعایت کردن قوانین و گرفتن مجوز امکان ورود خواهد داشت.
3- کالاهای ممنوع: که کالاهایی هستند که ورود آنها طبق شرع ممنوع اعلام شده است.
معمولا برای ورود کالا جهت ترخیص کالا می بایست قبض انبار و گواهی مبدا و پکینگ لیست و فاکتور داشته باشیم.
معمولا بعضی از مواقع پیش می آید که کالا مدت زمانی در گمرک می ماند که این امر باعث می گردد کالا متروکه شده و پس از ابلاغ به صاحب کالا به فروش می رسد و یا بعضی کالاها بنا به نظر استاندارد قابل ورود نمی باشد. لذا شرکت ترخیصکار به این امر واقف می باشد که کالا در اسرع وقت ترخیص شود.
شرکت ترخیص فوری که حق العملکار رسمی گمرک می باشد با کسب تجربه در کنار مشتریان عزیز به امر ترخیص کالا می پردازد. ما با تجربیات اخذ شده در حوزه ترخیص دارو و تجربیات فراوانی که کسب کرده ایم می توانیم در اسرع وقت و در کمترین زمان نسبت به ترخیص کالا بپردازیم.
سوال های مهم درخصوص ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی:
1- مدارک مورد نیاز در ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی
2- گمرک فرودگاه امام خمینی شامل چند حوزه می باشد
3- مراحل ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی چگونه می باشد
شرکت ترخیص فوری این افتخار را دارد که در کنار مجموعه شما آخرین اطلاعات گمرکی در خصوص، تعرفه، ارزش، نحوه ورود کالا، به صرفه ترین مسیر نحوه انتخاب ایرلاین، با کمترین هزینه ممکنه و بالاترین سرعت نسبت به ارائه مشاوره و تحویل کالا اقدامات لازم را انجام دهد.
بازرگانی ترخیص فوری توانسته با حضور مداوم و مرتب در پیگیری کالا از زمان ورود تا زمان خروج درکنار صاحبان کالا قرار گیرد تا بتواند با توجه به مسائل اقتصادی با کمترین هزینه و با حداقل زمان لازم نسبت به ترخیص کالا اقدام نماید که این امر باعث گردیده مشتریان شرکت ترخیص فوری عامل معرف ما به دیگر همکاران صنایع باشند.
پرسنل و مشاورین ما آمادگی خود را در خصوص هرگونه اطلاعات در خصوص قوانین گمرکی اعلام داشته و باعث مسرت و خوشحالی ما خواهد بودکه با تماس شما با اطلاعاتی که اعلام می دارید، پس از تجزیه و تحلیل نسبت به ارائه مشاوره جهت ترخیص کالا اقدام نمایند.