در حال حاضر انجام معاملات تجاری بینالمللی به دلیل تحریمها و با دلار انجام پذیرد بسیار پرهزینه شده است. بهعنوانمثال کارمزد ارسال حواله بهصورت دلار در بهترین حالت، برای هر مبلغی توسط صرافان در کشور بین 100 الی 200 دلار است. این رقم در مقایسه با حوالجات یوان(حواله یوان به چین) و هزینه ارسال پول به چین از طریق یوان، کارمزد بسیار بالایی دارد.
بیشتر بخوانید: خرید از علی بابا
بد نیست که از مزایای ارسال حواله بهصورت یوان را بدانیم.
حوالههای بالای 50 هزار یوان، کارمزدی بابت پرداخت ندارد و کمتر از این مبلغ هم بین 50 تا 200 یوان در نهایت هزینهبر است.
انجام حوالجات دلاری، یورو و یا پوند بهصورت ارسال سوئیفت، معمولاً بین 3 تا 7 روز کاری زمانبر است. اما در حوالههای یوان این زمان میتواند تا کمتر از 1 روز نیز کاهش پیدا کند.
ارز یوان به دلیل شرایطی که در کشور چین دارد و تلاش دولت چین در پایین نگهداشتن ارزش آن به دلیل بهصرفه بودن واردات از چین برای تجار خارجی میباشد. از همین رو یوان همواره دارای نرخ بسیار مناسبتری برای تجار و واردکنندگان میباشد.
اگر در زمان خرید کالا از فروشندگان چینی فاکتوری دریافت کنید بهصورت دلاری باشد، احتمالاً فروشنده هزینه فاکتور را از مقدار یوانی آن را و بر اساس نرخ تبدیل مدنظر خودش به دلار تبدیل کرده است.
معمولاً فروشندگان چینی برای نرخ تبدیل ارز از یوان به دلار از نرخهای بین 6.7 الی 7.3 استفاده میکنند. این نرخ در خرید و پرداختهای بالا مبلغ چشمگیری است. معمولاً مابهالتفاوت این هزینه را خریدار باید پرداخت کند.
اگر شما فاکتور خرید را از همان ابتدا بهصورت یوان دریافت کنید، نیازی به تبدیل نرخ ارز و استفاده از ریتهای تبدیل بالای فروشندگان نیستید.
یکی از معایب حواله یوان تعلق مالیات دولت چین به این نوع حواله است، چراکه این نوع حواله جزء ارز داخلی چین به شمار میرود. یکی دیگر از معایب حواله یوان چین این است که فروشندگان چینی که حجم بسیار زیادی از صادرات به خارج چین را در اختیار دارند، بهجای حواله یوان، از دریافت حواله دلار و یورو از خارج از کشور چین استفاده میکنند. برای این منظور حتی دولت چین برای تولیدکنندگان چینی جایزهای را در نظر میگیرد تا آنها از حواله یورو و دلار استفاده کنند.
از طرف دیگر اگر تجار چینی از حواله یوان استفاده نمایند، باید حدود 10 تا 20 درصد وجه ریالی معادل یافته شده بیشتری را در مقایسه با حواله یورو و دلار پرداخت کنند. پس رد چنین مواردی بهجای این مدل حواله ارزی میتوان از حواله دلار و یورو از دبی و هنگکنگ استفاده کرد.
ریسکپذیری بالا از دیگر معایب معامله با حواله یوان به شمار میرود. چراکه اکثر صاحبان حساب حواله یوان اشخاص هستند و آخرین مشکل این نوع حواله این است که برای واریز حواله یوان به چین باید از اسم چینی صاحب حساب استفاده کرد. به همین دلیل در مواقعی علاوه بر نام صاحب حساب، عکس وی نیز الزامآور است که ممکن است برای فرد دردسرساز و غیرقابلدسترس باشد.
دولت چین حواله حسابهایی که از پولشویی، قاچاق مواد مخدر و ارز حاصل از فروش برخی ارزهای دیجیتال به دست میاید را غیرقانونی میشمارد. چون اکثر صاحبان حساب حواله یوان شخصی هستند برای واریز حواله یوان به چین باید اسم چینی صاحب حساب را به همراه اطلاعات فرستنده برای جلوگیری ازبینرفتن سرمایه خود داشته باشید و دقت کنید ارز حاصل از حواله شما با منشأ بهاصطلاح تمیز باشد.
بازرگانی ترخیص فوری برای تمام حوالجات خود همیشه از یوان با منشأ سالم و مطمئن استفاده میکند.
گاهاً با فریز شدن حساب اشخاص به علت عدم رعایت سقف تراکنش در چین مواجه میشویم. فروشندگان چینی برای پرداخت نکردن مالیات از حساب شخصی برای حواله یوان استفاده میکنند. این اقدام باتوجهبه قوانین دولت چین در سقف تراکنش روزانه برای اشخاص گاهاً با بسته شدن حساب مقصد همراه است.
استفاده از حساب شرکتی برای خرید کالا علاوه بر اطمینان از عدم بلاک شدن پول، امکان ردیابی و طرح شکایت در صورت قصور فروشنده را نیز امکانپذیر میکند.
حواله دلار و یورو
ارسال حواله دلار و یورو ریسک کمتری بابت بلاک شدن پول دارد اما کارمزد 100 تا 200 دلاری بابت هر حواله و لزوم داشتن اینوویس رسمی روش کمتر محبوبی بابت حواله خرید کالا از کشور چین میباشد. اما کمپانیها بزرگ و شرکتهای قوی بهخاطر استفاده از کمکهای دولت بابت صادرات کالا فقط اقدام به دریافت این نوع حواله میکنند، معمولاً این نوع روش پرداخت از منشأ کشورهای دبی، ترکیه و هنگکنگ انجام میگیرد.
روشهای دیگری نیز بابت پرداخت مبلغ خرید کالا مانند تحویل اسکناس یا کش، ویچت پی و یا علی پی نیز وجود دارد که برای خریدهای مداوم معمولاً مرسوم نیست.