محمدحسن قوسیان مقدم ، با اشاره به اینکه قرار شده است در ماههای مهر و آبان واکسن نوجوانان وارد کشور شود، اما در تلاش هستیم این اتفاق زودتر محقق شود، گفت: این واکسن تک دُز است و ممکن است از همین برندی باشد (سینوفارم) که هلال احمر درحال حاضر آن را وارد کشور میکند البته تلاش ما تهیه واکسن با بالاترین میزان اثر گذاری است.
وی درباره واردات واکسن کرونا برای گروه سنی نوجوانان و زنان باردار و شیرده گفت: اوایل هفتهی گذشته در ستاد ملی مقابله با کرونا این موضوع مطرح شد و بلافاصله بعد از آن هلال احمر تلاش خود را برای این کار آغاز کرد.
قوسیان مقدم با بیان اینکه تولیدکنندگان واکسنهای کرونا برای نوجوانان و زنان باردار و شیرده محدود هستند، افزود: درحال حاضر در حال رایزنی با این شرکتها برای واردات چنین واکسنهایی هستیم که در اولین فرصت این واکسنها تهیه شود.
قوسیان مقدم اعلام کرد: جمعیت هلال احمر تنها در مردادماه ۷ میلیون دز واکسن وارد کشور کرده است و فردا در ۳۱ مرداد ماه نیز بیش از یک میلیون دز واکسن وارد میشود. این جمعیت تاکنون در مجموع ۱۷ میلیون و ششصد هزار دز واکسن وارد کشور کرده است و با سرعت بیشتری در ماههای آینده شاهد افزایش ورود واکسن خواهیم بود.
استفاده از بیمارستانهای صحرایی برای تزریق دارو و اسکان موقت بیماران کرونایی
وی گفت: جمعیت هلال احمر به دلیل اینکه باید در بحرانها و حوادث طبیعی پاسخگویی مناسبی داشته باشد بیمارستانهای صحرایی در کمترین زمان برپا میشود. با توجه به وضعیتی که کرونا در کشور ایجاد کرده است، بیمارستانها گنجایش لازم را ندارد و بسته به درخواست دانشگاههای علوم پزشکی در استانهای مختلف، جمعیت هلال احمر بیمارستانهای صحرایی را راه اندازی میکند.
وی افزود: تا کنون در ۶ استان بیمارستان صحرایی برپا کرده ایم و جدیدترین آن به تازگی در شهرستان بهارستان استان تهران راه اندازی شد و تاکنون در ۵ شهرستان همدان، مشهد، سبزوار، فارسان و چهارمحال و بختیاری این بیمارستانها ایجاد شده است.
قوسیان مقدم ادامه داد: بیمارستانهای صحرایی دارای ۲۰ تا ۴۰ تخت بیمارستانی هستند و ما آنها را به دستگاههای اکسیژن ساز مجهز کردیم و قرار است به عنوان بستری موقت در بحث تزریق دارو مورد استفاده قرار گیرد.
امانت دادن کپسولهای پزشکی در دستور کار هلال احمر
وی درباره امانت دادن دستگاههای اکسیژن ساز به مردم توسط هلال احمر گفت: هلال احمر در سراسر کشور بانکی تحت عنوان بانک امانت تجهیزات پزشکی دارد که این امر در سالهای گذشته نیز فعال بوده است.
سخنگوی جمعیت هلال احمر بیان کرد: کرونا باعث شد امانت دادن تجهیزات پزشکی در سراسر کشور بیشتر به سمت امانت دادن کپسولهای اکسیژن و دستگاههای اکسیژن ساز خانگی پیش رود.
قوسیان مقدم با بیان اینکه افراد با مراجعه به پایگاهها و شعب جمعیت هلال احمر همراه با نسخهی پزشکی منوط به استفاده از دستگاههای اکسیژن ساز میتوانند این دستگاه را برای مدت معلوم (۷ تا ۱۰ روز) به صورت رایگان به امانت ببرند، افزود: درحال حاضر در وضعیت عادی نیستیم و ممکن است در بانکهای امانات در خصوص این دستگاهها کمبودهایی وجود داشته باشد به طوری که در برخی از بانکها هنوز موجودی ۲۰ تا ۳۰ عدد دستگاه وجود دارد و از طرفی در برخی از بانک ممکن است همهی دستگاهها به امانت برده شده باشند.
استفاده از ظرفیت خیرین برای تجهیز بانکهای امانات تجهیزات پزشکی هلال احمر
وی ادامه داد: تلاش میکنیم از ظرفیت افراد خیر، اعتباراتی جذب کنیم که بانکهای تجهیزات پزشکی را با دستگاههای اکسیژن ساز تجهیز کنیم همچنین در جمعیت هلال احمر سراسر کشور بیش ۵ تا ۶ هزار کپسول اکسیژن و هزار دستگاه اکسیژن ساز خانگی وجود دارد.