21 دی1399
واردات شیرآلات صنعتی، یکی از مهمترین حوزه های واردات در ایران به حساب می آید که توجه بسیاری از بازرگانان و تاجران متخصص را به خود جلب کرده است. اگر در این باره کنجکاو هستید لطفاً در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا شما را با واردات و ترخیص شیرآلات صنعتی و فوت و فن های آن آشنا کنیم. البته بد نیست اگر در ابتدا به طور مختصر با این کالای پرمصرف صنعتی آشنا شوید.
شاید برای افرادی که دستی در صنعت ندارند و حوزه کاری کاملاً متفاوتی را انتخاب کرده اند، شیرآلات صنعتی عبارت ناآشنایی باشد.اما اگر به عنوان یک تاجر قصد واردات شیرآلات صنعتی را دارید، لازم است درباره انواع و کاربرد آن بیشتر بدانید.
اهالی صنعت می دانند که بدون این محصول، بسیاری از مجموعه های صنعتی بزرگ یا حتی کوچک نمی تواند شروع به کار کنند یا به کار خود ادامه دهند. در واقع در صورت بروز کوچک ترین نقصی در شیرهای صنعتی ممکن است کل فعالیت های یک کارخانه با مشکل مواجه شود. شیرآلات صنعتی به طور عمده در مسیر سیالات قرار می گیرند. به همین دلیل هر جایی از صنعت که سیالی موجود باشد، احتمالاً انواع مختلفی از شیرآلات نیز دیده می شود. شیرهای صنعتی که به Valve نیز معروف هستند، انواع گوناگونی دارند از جمله: شیر یک طرفه، شیرهای توپی، gate valve، شیرهای اطمینان و … هر کدام از این شیرها در موقعیت های متفاوتی مورد استفاده قرار می گیرند و عملکردی منحصر به فرد دارند. از صنایع پتروشیمی، نفت و گاز گرفته تا تولید روغن و … همگی به این شیرآلات صنعتی احتیاج دارند. به همین دلیل است که واردات شیرآلات صنعتی یکی از مهمترین شاخه های واردات در صنعت ایران به شمار می رود.
اگر قصد دارید شیرآلات صنعتی وارد کشور کنید، دو راه پیش رو دارید. اول این که خود تمام مسئولیت ترخیص را بر عهده گرفته و انجام دهید. دوم این که پروژه ترخیص از گمرک را به عهده یک شرکت ترخیص کار بگذارید. اگر سررشته چندانی در امر واردات ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از کمک ترخیص کار است. زیرا واردات شیرآلات صنعتی و ترخیص آن از گمرک، پیچ و خم هایی دارد که اگر از آن ها آگاه نباشید با مشکلاتی روبرو خواهید شد و حتی ممکن است مجبور به پرداخت هزینه های بیشتر شوید.
اما در صورتی که یک تاجر باتجربه هستید و کارت بازرگانی دارید، می توانید با دنبال کردن مراحل ترخیص کالا (که در ادامه توضیح داده خواهد شد)، شیرآلات صنعتی را با حداقل دردسر و در کمترین زمان وارد کشور نمایید.
اولین و مهم ترین لازمه واردات، داشتن کارت بازرگانی است. این نکته باید پیش از همه چیز در نظر گرفته شود زیرا بدون اخذ کارت بازرگانی معتبر، انجام هیچ یک از مراحل زیر امکان پذیر نیست؛ مگر این که کار ترخیص را به عهده ترخیص کار بگذارید که در آن صورت به کارت حق العمل کاری نیاز است. در ادامه به صورت مختصر شما را با مراحل واردات شیرآلات صنعتی آشنا می کنیم.
هنگامی که کالای شما، برای مثال شیرآلات صنعتی، به گمرک ایران می رسد، پیش از همه تنظیم اظهارنامه و ارائه آن به گمرک اولویت دارد. در واقع بدون گذراندن این مرحله نمی¬توانید وارد مراحل بعدی ترخیص شوید. طی این کار شما باید اطلاعات کالای وارداتی خود را در سیستم گمرک به ثبت نمایید. در این راستا لازم است فرمی با عنوان اظهارنامه را به صورت آنلاین و از طریق سامانه الکترونیکی گمرک (EPL) تکمیل نمایید. همچنین برای ترخیص و واردات شیرآلات صنعتی، اسنادی مانند فاکتور خرید، پروفرما، مجوز لازم ثبت سفارش کالا، لیست عدل بندی، بیمه نامه، کپی مدارک شناسایی، ترخیصیه، بارنامه و … باید به طور کامل و بی نقص آماده شده و تحویل گمرک داده شود.
اگر تمام مدارک و اظهارنامه ارائه شده، کامل و بدون مشکل باشند، به عنوان تأیید یک شماره سریال دریافت خواهید کرد که مجوز ورود شما به مراحل بعدی ترخیص است.
مدارک ارائه شده در قسمت قبل به همراه اظهارنامه توسط کارشناسان گمرک بررسی می شود و در نهایت اظهارنامه به طور رسمی در سیستم به ثبت می رسد. در این مرحله از واردات شیرآلات صنعتی، شماره ای به نام شماره کوتاژ دریافت می کنید و سپس مسیر گمرکی کالای شما مشخص میگردد.
مسیرهای گمرکی در سه گروه سبز، زرد و قرمز دسته بندی می شود. اگر کالای شما مسیر سبز را دریافت نماید، یعنی نیازی به گذراندن مراحل اضافی بازرسی و بررسی های مضاعف ندارد و کار ترخیص شیرآلات صنعتی با سرعت بیشتری انجام می شود. مسیر زرد بدین معنا است که باید مدارک و مجوزهایی خاص از سازمان های مربوطه دریافت نموده و ارائه نمایید. سپس کالا تحت بررسی های بیشتر قرار گرفته و در صورت کامل بودن مجوزها، از این مرحله نیز گذر خواهید کرد. اما اگر مسیر قرمز برای شما انتخاب شده باشد، کار مشکل تر است. در این مورد لازم است بررسی های بیشتری انجام شود و مدارک بیشتری مورد بازرسی قرار بگیرند. کالاهایی که در مسیر قرمز قرار می گیرند، پروسه ترخیص را در زمان بیشتری طی می کنند.
در این مرحله از واردات شیرآلات صنعتی، با توجه به مسیری که در مرحله قبل انتخاب شده است،بازرسی کالای وارداتی توسط کارشناسان انجام می شود و مجوزهای اختصاصی لازم باید به گمرک ارائه شوند. در نهایت کارشناس به بررسی تعرفه کالای اظهار شده می پردازد و در صورت مطابقت داشتن کالا با مدارک و اسناد ارائه شده و بررسی امضاها و …، تأیید نهایی صادر می شود.
پرداخت هزینه گمرکی و انبارداری، تحویل کالا از انبار و خروج از گمرک
اکنون شما به صندوق راهنمایی می شوید و لازم است هزینه گمرکی واردات را پرداخت نمایید. تعرفه گمرکی شیرآلات صنعتی برای انواع مختلف شیرآلات متفاوت است. در این باره می توانید از کارشناسان این حوزه اطلاعات بیشتری کسب نمایید. بعد از پرداخت هزینه گمرکی، باید قبض انبار را نیز دریافت کرده و هزینه های انبارداری را بپردازید. در انتها و پس از بازرسی های نهایی، مراحل واردات شیرآلات صنعتیاز گمرک به پایان می رسد و می توانید کالای خود را از گمرک خارج کنید.
تعدادی از کدهای مربوط به تعیین تعرفه گمرک برای واردات و ترخیص شیرآلات صنعتی مطابق موارد زیر هستند:
• شیرآلات دروازه ای: 84818015
• شیرآلات یک طرفه: 84813000
• شیرآلات سوزنی: 84818090
• شیرآلات توپی: 84818020
• شیرآلات ایمنی: 84814000
• شیرآلات صنعتی خودکار: 8481
• شیرآلات صنعتی پنوماتیک خودکار: 84812000
• شیرآلات صنعتی هیدرولیک خودکار: 84812000
به کمک این کدها و راهنمایی کارشناسان می توانید از تعرفه حدودی واردات شیرآلات صنعتی آگاه شوید